Menang di Texas Hold’em – Bolehkah Memahami Keuntungan Sebarang Nilai?

Anda telah melihat novel dan artikel di mana penulis poker mengatakan kemungkinan membuat handson. Contohnya: membuat daya tarikan terbuka (luar) secara langsung adalah 5 hingga sekurang-kurangnya satu, undian flush adalah 4.2 hingga 1, dan undian lurus (dalam ruangan) 1-1 hingga 1. Bermain Texas HoldCeltics ada banyak variasi kemungkinan didengar seperti apa perbezaan mengenai kemungkinan sekiranya kad seterusnya adalah pertukaran (kad ke-4) atau tasik (kad ke-5)?

Tetapi mari kita lihat logik dan matematik di sebalik pengiraan ini untuk menentukan sama ada nilai bagi orang sebagai pemain. Bagaimanakah kemungkinan 5 hingga sekurang-kurangnya satu dikira untuk seri terus terbuka? Untuk menyelesaikan lurus dengan berkesan http://www.mega888mw.com/, kami mahu satu daripada lapan kad, empat di kedua-dua hujung empat kad di belakang. Berapa banyak kad yang terus disembunyikan? Kami bermula bersama-sama dengan 52, 8 daripadanya berguna untuk orang dan kita semua melihat empat dari mereka sendiri yang sebahagiannya selesai lurus. Oleh itu, para pakar mengatakan bahawa 52 ada 8 tolak 4 meninggalkan kita dengan 40 kad yang tidak dapat dilihat, yang tidak penting bagi kita. Oleh itu 40 kegagalan 8 kemenangan berjaya di luar 5 hingga 1 peluang. Dan saya menyatakan sampah. Kemungkinan sebenar anda mungkin lebih besar atau berkurang.

Katakan anda bermain dalam pertandingan cincin dengan 10 di meja. Ini biasanya bermaksud bahawa dua puluh lima kad dibagikan dan tiga kad gagal dan anda “dibakar” oleh peniaga. Sekiranya setiap satu daripada lapan kad yang perlu anda selesaikan secara langsung telah ditangani sepenuhnya oleh pemain lain, maka peluang anda memperoleh segera adalah ZERO, dan peluang anda sesuai dengan ahli matematik tidak terbatas. Sebaliknya, apa yang berlaku apabila semua lapan kad anda berada di dalam bungkusan yang sedang disimpan oleh peniaga? Penjual memegang lima puluh dua kurang 20 yang dibagikan kepada pemain untuk flop kurang 1 kad yang dibakar atau 28. Oleh itu hari ini tentukan peluang anda: 20 kad yang tidak akan membantu dan 8 kad yang diperlukan, yang berubah menjadi 2.5 hingga inci. Cukup bezanya!

Daripada dengan sepenuh hati menganggap kebarangkalian kita untuk menyelesaikan permainan luar secara langsung adalah 5 hingga 1, jadi kita semua pemain harus memikirkan bahawa peluang kita adalah antara 2.5 hingga sekurang-kurangnya satu dan tak terhingga, atau hanya tidak diketahui. Dalam perkiraan saya sendiri, adalah berguna untuk meluangkan banyak masa untuk mengkaji kebarangkalian untuk memperoleh straigh, flushes, set, atau bahkan quad.

Apa sebenarnya yang perlu dilakukan pemain poker, selain mendoakan banyak keberuntungan? Satu jawapan adalah untuk memahami bahawa membuat beberapa jari pasti akan lebih sukar daripada yang lain. Jelas lebih sukar untuk membuat gutshot lurus berhubung dengan lurus terbuka. Sekiranya kita menuju ke trotoar untuk membuat tangan panjang, kita akan mendapat ganjaran yang baik jika berjaya. Sekiranya mungkin tidak ada banyak uang di dalam pot, pertimbangkan untuk membayar imbang ke dalam lurus.

Tidak perlu dilakukan pengubahsuaian analisis ini dengan pertandingan head to head kerana kad yang lebih sedikit akan segera ditangani dengan orang lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *